Μαθήματα Ιππασίας για Ενήλικές και Παιδιά

Ο Ιππικός Όμιλος Πλακιά προσφέρει μαθήματα ιππασίας για ενήλικες και παιδιά, αρχάριους και προχωρημένους.

Ο αρχικός σκοπός των μαθημάτων ήταν να δώσουμε στους αναβάτες τη δυνατότητα να αποκτήσουν εξοικείωση με τα άλογα ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στις εκδρομές που διοργανώνει ο ιππικός όμιλος. Από το 2014, ο ιππικός όμιλος προσφέρει προχωρημένα μαθήματα αθλητικής ιππασίας αντοχής, υπερπήδησης εμποδίων και ιππικής δεξιοτεχνίας. Όλοι οι μαθητές μας εκπαιδεύονται από το προσωπικό μας σε επίπεδο που είναι αντίστοιχο της εμπειρίας τους.


Περιγραφή

  • Τύπος: ατομικά μαθήματα από εξειδικευμένο προσωπικό
  • Διάρκεια: μάθημα 30 λεπτών ή πρόγραμμα 1-2 εβδομάδων
  • Εκδρομές: τα εβδομαδιαία προγράμματα περιλαμβάνουν εκδρομές με άλογο
  • Εξοπλισμός: σέλα αγγλικού τύπου ή άγριας δύσης, κράνος
  • Ρούχα: άνετα ρούχα, παπούτσι με μικρό τακούνι

Τιμές

Μαθήματα Παιδιά < 10 ετών Έφηβοι/Ενήλικες
1 20€ 25€
4 60€ 70€
8 100€ 120€
12 139€ 170€
Επίλεξε μάθημα

Στα πρώτα μαθήματα οι μαθητές εκπαιδεύονται στην εκμάθηση της σωστής θέσης - στάσης και της ισορροπίας πάνω στο άλογο. Στη συνέχεια οι εκπαιδευόμενοι θα διδαχτούν τις βασικές αρχές ιππασίας. Με τον τρόπο αυτό οι μαθητες μας σιγά σιγά αποκτούν αυτοπεποίθηση πάνω στη σέλλα και μπορούν να μεταδόσουν την αυτοπεποίθηση και την εμπιστοσύνη και στο άλογο. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι μαθητές θα μάθουν πολλά για τα ίδια τα άλογα, τις συνήθειες και τη συμπεριφορά τους, ενώ θα διδαχτούν και μαθήματα ιπποκομίας.

Για τους πιο έμπειρους αναβάτες, προσφέρονται πιο προχωρημένα μαθήματα και τεχνικές, σε επίπεδο ανάλογο της εμπειρίας και των επιθυμιών τους.

Όλα τα μαθήματα είναι ατομικά, και οι αναβάτες έχουν την αποκλειστική προσοχή των εκπαιδευτών τους. Η διάρκεια των μαθημάτων είναι 30 λεπτά. Η ένδυση των εκπαιδευόμενων αναβατών θα πρέπει να είναι άνετη. Συνίστανται τα παντελόνια και τα παπούτσια με μικρό τακούνι.

Ο Ιππικός Όμιλος Πλακιά διαθέτει άλογα κατάλληλα για προχωρημένα μαθήματα ιππασίας (Λαέρτης, Σόλο, Ρέμους) καθώς και αθλητικά άλογα (Σείριος, Βαϊσα) που έχουν συμμετάσχει και έχουν επιτύχει νίκες σε ιππικούς αγώνες (ύψος 1.2 και 1.4 μέτρων).

Εβδομαδιαία Προγράμματα Μαθημάτων Ιππασίας (1-2 εβδομάδες)


Οι επισκέπτες μας μπορούν επίσης να επιλέξουν ένα από τα ειδικά προγράμματα ιππασίας διάρκειας μιας (1) εβδομάδας. Τα προγράμματα απευθύνονται σε αρχάριους, έμπειρους και προχωρημένους αναβάτες, συνδυάζουν μαθήματα ιππασίας και εκδρομές με το άλογα στην ημιορεινή περιοχή και τις παραλίες του Πλακιά και καλύπτουν (προαιρετικά) και τη διαμονή των επισκεπτών.

Το ειδικό πρόγραμμα ιππασίας μπορεί να επεκταθεί χρονικά για μια (1) πλέον εβδομάδα. Στην περίπτωση αυτή οι εκδρομές της δεύτερης εβδομάδας καθορίζονται από τις ιδιαίτερες προτιμήσεις των επισκεπτών.

Επιλογή εβδομαδιαίου προγράμματος μαθημάτων