Τα γαϊδουράκια μας

Ένας εναλλακτικός τρόπος για να γνωρίσετε την πραγματική Κρήτη, να δείτε από κοντά την ιδιαίτερη χλωρίδα και πανίδα της είναι με μια βόλτα με γαϊδουράκι στην πανέμορφη περιοχή του Πλακιά. Ο Ιππικός Όμιλος Πλακιά διαθέτει 20 πανέμορφα γαϊδουράκια, τα οποία είναι πολύ φιλικά και προσφέρουν μια πολύ ήρεμη βόλτα, είναι ιδανικά για παιδιά και ενήλικες χωρίς εμπειρία ιππασίας.


Τα γαϊδουράκια ήταν πολύ δημοφιλή στην Ελλάδα μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 60. Κάθε οικογένεια που ζούσε στο ύπαιθρο διέθετε το δικό της γαϊδουράκι το οποίο χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις της και τις αγροτικές εργασίες. Δυστυχώς στις μέρες μας τα γαϊδουράκια είναι ένα είδος υπό εξαφάνιση.

Το γαϊδουράκι είναι ένα πολύ ευγένες και υπομονετικό ζώο και προσφερει μια ήρεμη και άνετη βόλτα. Οι επισκέπτες μας από το εξωτερικό, μένουν έκπληκτοι από την εμπειρία της βόλτας με τα γαϊδουράκια !!!

Στον Ιππικό Όμιλο Πλακιά δείχνουμε ιδιαίτερη προσοχή για τα γαϊδουράκια. Σε συνεργασία με τη φιλοζωϊκή οργάνωση Animal Action, φιλοξενούμε και φροντίζουμε τα εγκαταλειμμένα και γέρικα γαϊδουράκια της περιοχής. Μάλιστα πολλά από αυτά έχουν ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις τους και συνοδεύουν τους επισκέπτες μας στις βόλτες.


Τα γαϊδουράκια μας