Βόλτα με γαϊδουράκι στον Πλακιά Κρήτης

Ένας εναλλακτικός τρόπος για να γνωρίσετε την πραγματική Κρήτη, να δείτε την ιδιαίτερη χλωρίδα και πανίδα της είναι με μια βόλτα με γαϊδουράκι στην πανέμορφη περιοχή του Πλακιά. Τα γαϊδουράκια είναι ευγενικά και υπομονετικά ζώα και προσφέρουν μια πολύ ήρεμη βόλτα. Οι εκδρομές αυτές είναι ιδανικές για παιδιά και μικρόσωμους αναβάτες.

Τα γαϊδουράκια ήταν πολύ δημοφιλή στην Ελλάδα μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 60. Κάθε οικογένεια που ζούσε στο ύπαιθρο διέθετε το δικό της γαϊδουράκι το οποίο χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις της και τις αγροτικές εργασίες. Δυστυχώς στις μέρες μας τα γαϊδουράκια είναι ένα είδος υπό εξαφάνιση.
Tο γαϊδουράκι είναι ένα πολύ ευγένες και υπομονετικό ζώο και προσφερει μια ήρεμη και άνετη βόλτα. Οι επισκέπτες μας από το εξωτερικό, μένουν έκπληκτοι από την εμπειρία της βόλτας με τα γαϊδουράκια !!!


Περιγραφή

 • Τύπος: εκδρομές με ή χωρίς συνοδό
 • Εκδρομές: 5 διαφορετικές διαδρομές
 • Διάρκεια: 20 λεπτά - 4 ώρες
 • Προδιαγραφές: για παιδιά (ηλικίας άνω των 4 ετών) και μικρόσωμους αναβάτες
 • Ντύσιμο: ελαφρά ρούχα, παπούτσια με μικρό τακούνι

Τιμές

 • 15€/γαϊδουράκι, 20-λεπτη εκδρομή με οδηγό
 • 15€/γαϊδουράκι, εκδρομή 1 ώρας χωρίς οδηγό
 • 25€/γαϊδουράκι, εκδρομή 1 ώρας με οδηγό (Δαμνόνι ή Βουνό)
 • 30€/γαϊδουράκι, εκδρομή 3 ωρών με οδηγό (Μύρθιος ή Μαριού)
 • 35/γαϊδουράκι, εκδρομή 3 ωρών με οδηγό (Παλιός Μύλος)
 • δυνατότητα 1/2 ώρας επιπλέον διάρκειας διαδρομής

Επιλογή

Οι εκδρομές με τα γαϊδουράκια μπορεί να πραγματοποιηθούν με ή χωρίς τη συνοδεία έμπειρου οδηγού.

Στις εκδρομές με τη συνοδεία οδηγού, οι αναβάτες οδηγούν τα γαϊδουράκια ενώ οι οδηγοί μας κατευθύνουν την ομάδα των αναβατών, ακολουθώντας ένα σύντομο μονοπάτι γύρω από την περιοχή του Δαμνονίου. Η διάρκεια των διαδρομών με οδηγό μπορεί να είναι από 20 λεπτά έως και 4 ώρες.

Μπορείτε επίσης να κάνετε βόλτες με γαϊδουράκια στα μονοπάτια και τα βουνά της περιοχής για μία ώρα ή περισσότερο. Πρόκειται για βόλτες χωρίς τη συνοδεία οδηγού. Στις εκδρομές αυτές, οι γονείς κρατούν τα γαϊδουράκια από τα γκέμια, ενώ τα παιδιά ιππεύουν. Επίσης είναι δυνατό ενήλικες χαμηλού βάρους, να οδηγήσουν μόνοι τους ένα γαϊδουράκι, εφόσον έχουν μια μικρή σχετική εμπειρία.
Το προσωπικό μας θα καθοδηγήσει την ομάδα αναβατών, δίνοντάς τους αναλυτικές πληροφορίες για την διαδρομή, και κάποιες συμβουλές για το πως να χειριστούν ένα γαϊδουράκι.

Σε πολλές περιπτώσεις τα γαϊδουράκια του Ιππικού Ομίλου Πλακιά καλούνται να συμμετάσχουν σε κρητικούς παραδοσιακούς γάμους και άλλες τοπικές εκδηλώσεις.

Εκδρομές

Οι αναβάτες μπορούν να επιλέξουν κάποιες από τις παρακάτω διαδρομές:

All the riding tours on the beaches of Plakias, the olive groves, or the surrounding mountains are amazing and very picturesque. The scenery with it's beautiful flora and fauna is very enjoyable to take at an easy pace,but also suitable for active riding.